ABD Araplardan Irak’a asker göndermelerini istiyor

img
ABD Araplardan Irak’a asker göndermelerini istiyor YDH

SAAF-ABD’nin Irak’ın bölünebileceği uyarısı yaparak Arap ülkelerini Irak’a asker gönderme




SAAF-ABD’nin Irak’ın bölünebileceği uyarısı yaparak Arap ülkelerini Irak’a asker gönderme konusunda teşvik ettiği bildirildi.

 

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonunun iyi haber alan kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre üst düzey iki Amerikalı temsilci, bazı Arap liderleriyle gizli görüşmelerde bulunmak üzere bölgeye gönderildi.

 

El-Menar’a açıklamada bulunan kaynaklar, Beyaz Saray tarafından görevlendirilen temsilciler, Arap liderlere, Irak’taki durumun gittikçe bunalımlı bir hal aldığını ve Irak’ın istikrarsızlaşmakta olduğunu söyleyerek Arap ülkelerinin Irak’a asker göndermemeleri durumunda ABD’nin Irak’ın parçalanmasına olumlu yaklaşacağını bildirdiler.

 

ABD’li temsilciler ayrıca görüştükleri Arap liderlerine ABD askerlerinin Irak içlerinden askeri üslerine geri dönebileceğini ve bu tarz bir hızlı çekilmenin de Irak’ın parçalanması operasyonunu başlatabileceğini söylediler.

 

ABD’li temsilciler Irak’taki bunalımın artması ve çatışmaların şiddetlenmesi durumunda ABD’nin bu çatışmaların bölge ülkelerine sıçramasını önleme konusunda herhangi bir garanti veremeyeceğini de Arap liderlerine aktardığı bildiriliyor.