Vekalet savaşındaki kayıp bilançosu

img
Vekalet savaşındaki kayıp bilançosu YDH

YDH- Suriye’de şimdiye kadar 18 ülkeye mensup 142 militanın Suriye güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürüldüğü açıklandı.




 

YDH-Suriye’de şimdiye kadar 18 ülkeye mensup 142 militanın Suriye güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürüldüğü açıklandı.

Suriye'de yayımlanan el-Vatan gazetesi, Suriye’de şimdiye kadar 18 yabancı ülke vatandaşı olan 142 militanın çatışmalarda öldürüldüğünü duyurdu.

Gazetenin bugünkü sayısında yer alan habere göre Suriye güvenlik güçlerine karşı girdikleri çatışmalarda öldürülen 142 yabancının isimleri, bir ay önce Güvenlik Konseyi'ne sunuldu.

El-Vatan'ın haberine göre Suriye'de 47 Suudi Arabistanlı, 24 Libyalı, 10 Tunuslu, 9 Mısırlı, 6 Katarlı, 5 Lübnanlı, 5 Türk, 3 Çeçen, 1 Azeri, 1 Çadlı militan Suriye Ordusu tarafından öldürüldü

Gazete, Suriye resmi kaynaklarına dayandırdığı haberinde  öldürülenlerin çoğunluğunun el-Kaide örgütüne mensup olduğunu, 142 kişilik listeye silahlı gruplar tarafından kimliklerinin tespit edilememesi için cesetleri yakılan militanların dahil edilmediğini yazdı.

Adının açıklanmasını istemeyen Suriyeli bir yetkili, militanların çoğunun Suriye'ye Türkiye'den girdiğini, bir kısmının ise Lübnan sınırlarından Suriye'ye sızdığını söyledi.