Ulusal Koordinasyon Kurulu: Şam’la müzakereye hazırız

img
Ulusal Koordinasyon Kurulu: Şam’la müzakereye hazırız YDH

YDH- Dış müdahaleye ve şiddete karşı tavrıyla bilinen Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Şam yönetimi ile müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.




 

YDH-Dış müdahaleye ve şiddete karşı tavrıyla bilinen Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Şam yönetimi ile müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.

El Alem televizyonunun haberine göre Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu, ülkedeki siyasi yapının değiştirilmesi için Şam yönetimi ile müzakereye hazır oldukların açıkladı.

Bugün Moskova’da bir basın toplantısı düzenleyen Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Delile, Suriye içerisindeki muhaliflerin yönetimle ülkedeki siyasi yapının değiştirilmesi konusunda müzakere yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Arif Delile, “Biz, sadece ulusal müzakerelere katılmaya değil, Şam yönetimiyle siyasi yapının değiştirilmesi konusunda da görüşmelere başlamaya hazırız” dedi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu, yabancı ülkelerin güdümünde oldukları ve ülkeyi iç savaşa götürdükleri gerekçesiyle Amerika’nın müdahalesiyle Katar’da kurulan Ulusal Koalisyona katılmamıştı.