Halid Meşal Gazze’de
YDH- Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Rafah sınır kapısından Gazze'ye girdi.
YDH-Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Rafah sınır kapısından Gazze'ye girdi.
Gazze'den yayın yapan el-Aksa televizyonunun bildirdiğine göre Rafah sınır kapısında resmi törenle karşılanan Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal için çok sayıda Filistinli, sınır kapısına akın etti.
Halid Meşal, Gazze'ye girdikten sonra şükür secdesi yaptı. Meşal'le Gazze ziyaretinde yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İzzet Reşak ve Muhammed Ebu Nasır da eşlik etti.
Hamas heyeti, başta Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Bahr, Hamas'ın önde gelen liderlerinden Mahmud Zahhar ve Halid Hayya gibi liderler tarafından karşılandı. Karşılamaya İslami Cihad ve diğer Filistinli hareketlerin de katıldığı bildirildi.
Meşal ve beraberindeki heyet, Hamas'ın manevi lideri Şeyh Ahmet Yasin ve İsrail'in son saldırısında yaşamını yitiren Ahmet Cebari'nin evini ziyaret etti.

İlgili Haberler
Filistin Direniş Komiteleri: İsrail seçimleri işgali değiştirmez
28 Ekim 2026 13:54
Gazze’de Sarı Hat batıya kayıyor: Yaşam alanları daralıyor
28 Ekim 2026 13:24
İsrail güçleri Halil’de evleri yıkıyor, halkı yerinden ediyor
28 Ekim 2026 13:20
Filistinli seçmenler sandıkta da baskı altında
27 Ekim 2026 18:11

