Yermuk'te anlaşma sağlandı, mülteciler dönüyor

img
Yermuk'te anlaşma sağlandı, mülteciler dönüyor YDH

YDH- Filistinli gruplar, çoğunluğu Filistinlilerden oluşan Yermük kampının güvenli bölge olarak ilan edilmesinde ittifaka vardı.




YDH- Filistinli gruplar, çoğunluğu Filistinlilerden oluşan Yermük kampının güvenli bölge olarak ilan edilmesinde ittifaka vardı.

Lübnan'dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Filistinli hareketler, Yermuk kampının güvenli bölge olarak ilan edilmesinde ittifaka vardı.

Henüz resmen ilan edilmeyen anlaşmaya göre Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi'nin kamptan çekilmesi ve bir daha dönmemesi üzerinde uzlaşıya varıldı. Anlaşma kapsamında sivillerin kampa güvenli bir şekilde dönmesi ve saldırıya maruz kalmaması güvence altına alınacağı bildirildi.

El-Meyadin televizyonu Şam muhabiri Muhammed Hıdır'ın bildirdiğine göre kamptaki çatışmalar ağır silahlardan ziyade keskin nişancılar üzerinden devam ediyor.
Bugün, dünkü gibi çatışmaların yaşanmadığını belirten Hıdır, "Sadece iç noktalarda ara sıra silah sesleri duyuldu. Bununla birlikte binlerce mülteci, kampa dönmeye başladı" dedi.

Anlaşmanın henüz nihai şeklini almadığını ifade eden Hıdır, anlaşmanın ilerleyen saatlerde ilan edilmesini beklediğini; Şam, Ramallah ve Gazze'deki Filistinli grupların anlaşmanın sağlanmasında etkin rol oynadıklarını söyledi.

Öte yandan YDH'ya açıklamada bulunan Suriye'deki bağımsız kaynaklar, Yermuk kampı konusunda varılan anlaşma çerçevesinde Suriye güvenlik güçlerinin kampı kuşatmasına rağmen herhangi bir müdahalede bulunmadığını bildirdi.