Ulusal Koordinasyon Kurulu: Açıklamayı yarın yapacağız

img
Ulusal Koordinasyon Kurulu: Açıklamayı yarın yapacağız YDH

YDH- Suriye’deki siyasi çözüm yanlısı muhalif gruplardan Ulusal Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in çözüm planıyla ilgili tutumunu yarın açıklayacağı bildirildi.




 

YDH- Suriye’deki siyasi çözüm yanlısı muhalif gruplardan Ulusal Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in çözüm planıyla ilgili tutumunu yarın açıklayacağı bildirildi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Reca Nasır, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in bugün ilan ettiği yol haritasına ilişkin henüz net bir açıklama yapmayacaklarını, üzerinde çalıştıktan sonra yarın açıklama yapacaklarını söyledi.

Fars haber ajansının sorularını yanıtlayan Nasır, Cumhurbaşkanı Esed'in ilk defa ortaya yol haritası koymasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü ifade ederken içeriğe ilişkin olarak eleştirilerde bulundu.

Nasır "Esed, Suriye'de bir iç krizin olduğunu bugün de kabul etmedi ve olan biten her şeyin dış komplodan kaynaklandığını ima etti. Esed'in bugünkü konuşması, Ahdar İbrahimi'nin girişiminin yolunu kesiyor" dedi.

Esed'in "Siyasi çözüm için ortak bulamadım" sözünün sorulmasına yanıt olarak ise Reca Nasır "Biz de uzanmış bir siyasi el göremedik. Biz, Suriye'nin egemenliğini gözeten her girişime destek verdik. İbrahimi'nin girişimini de destekliyoruz" diye konuştu.

Nasır, açıklamasına şöyle devam etti: "Biz, konuşmada geçtiğinin aksine Suriye'de devrimin sivil başladığını söyledik. Suriye yönetiminin kullandığı askeri güç, dışarıdan tekfircilerin ve silahlı grupların gelmesine yol açtı. Suriye'deki şiddetten birinci derecede sorumlu olan Suriye yönetimidir."

Koordinasyon Kurulu'nun diasporadaki başkanı Heysem Menna'nın Suriye'nin yeni başbakanı olacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Nasır, "Esed'in konuşmasında geçtiği gibi önce silahlı gruplar ve sonrasında Suriye Ordusu'nun operasyonlara son vermesine karşıyız. Biz, Suriye'de savaşan tüm tarafların eş zamanlı olarak silah bırakmasını istiyoruz" diyerek konuşmasına son verdi.