Kuveytlilerden Reyhanlı’da ÖSO hastanesi

img
Kuveytlilerden Reyhanlı’da ÖSO hastanesi YDH

YDH- Hayat'ın Reyhanlı ilçesinde açılan sağlık merkezi, Suriyeli sivillerin yanı sıra Suriye Ordusu'na karşı girdiği çatışmalarda yaralanan silahlı militanlara da hizmet veriyor.




 

YDH- Hayat'ın Reyhanlı ilçesinde açılan sağlık merkezi,  Suriyeli sivillerin yanı sıra Suriye Ordusu'na karşı girdiği çatışmalarda yaralanan silahlı militanlara da hizmet veriyor.
  Kuveyt finanslı el-Eser Yardım Derneği tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde açılan sağlık merkezi, Suriye'deki çatışmalar sırasında yaralanan sivillerin yanı sıra askerlere de hizmet veriyor.
  Özgür Suriye Ordusu Genel Sekreteri Ammar el-Vavi, 30 Aralık 2012'de ziyaret ettiği sağlık merkezinde sivillerin yanı sıra askerlerin de tedavi edildiğini belirterek sağlık merkezi kurucularına ve çalışanlarına teşekkür etti.
  El-Eser Yardım Derneği, Suriyeli mültecilere gıda ve para yardımında bulunurken Suriye'de selefi akidesinin yayılması için de çalışıyor. Dernek, Suriyeli mültecilere "Tevhid Akidesi" başlıklı kitaplar da dağıtıyor.
Kuveytliler, Türkiye sınırındaki İdlip şehrinde de kalıcı mülteci kampı inşa ediyor. Mülteci kampını inşa eden Kuveytli yetkililerden birisi projenin hedefini şöyle açıklıyor: "Bu projemizin temel hedefi, davettir. Doğru akidenin yayılmasıdır."