Cuma, Suriye için kritik gün

img
Cuma, Suriye için kritik gün YDH

YDH- BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin Cuma günü Amerikalı ve Rus yetkililerle Suriye konusundaki siyasi çözüm girişimini görüşeceği bildirildi.




 

YDH-BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin Cuma günü Amerikalı ve Rus yetkililerle Suriye konusundaki siyasi çözüm girişimini görüşeceği bildirildi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunması için başlattığı girişim çerçevesinde Amerikalı ve Rus yetkililerle Cuma günü Cenevre’de bir araya geleceği bildirildi.

Interfaks haber ajansına demeç veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Milahil Bugdanov, Cuma günü Cenevre’de yapılacak toplantıya BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi ile birlikte Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns’un da katılacağını açıkladı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, geçtiğimiz aralık ayında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la Dublin’de yaptığı görüşmenin ardından Şam’a giderek Suriyeli yetkililerle ve Suriye içerisindeki muhaliflerle görüşmüştü.

Şam’daki temaslarının ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Aranbi ile de görüşen BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi siyasi çözüm girişiminin başarısız olması halinde Suriye’nin bir cehenneme döneceğini söylemişti.