Şam’dan İbrahimi’ye sert tepki

img
Şam’dan İbrahimi’ye sert tepki YDH

YDH- Suriye yönetimi, geçiş sürecinde Beşşar Esed’in rol alamayacağını belirten BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’ye tepki gösterdi.




 

YDH-Suriye yönetimi, geçiş sürecinde Beşşar Esed’in rol alamayacağını belirten BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’ye tepki gösterdi.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak son açıklamasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in geçiş sürecinde rol alamayacağını ifade eden BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’ye tepki gösterdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin açıklamasını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Dışişleri Bakanlığı, İbrahimi'yi Suriye yönetimine ve halkına karşı komplo kuranların tarafını tutmakla ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in ilan ettiği siyasi çözüm programına objektif bir şekilde yaklaşmamakla suçladı.

Hiç kimsenin Suriye halkı adına konuşma hakkına sahip olmadığının belirtildiği açıklamada, Suriye'nin geleceği, siyasi yapısı ve seçeceği liderliği üzerine sadece Suriye halkının söz söyleyebileceği ifade edildi ve "Suriye halkı, dış müdahaleyi ve kendisine dikte edilmesini kabul etmeyecektir" dendi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı "Bir nüshasını da Şam'daki ofisine bıraktığımız İbrahimi'den siyasi programı iyi bir şekilde okumasını ve sonrasında değerlendirmede bulunmasını beklerdik. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu kriz için tek siyasi çıkış yolu, toplumun tüm kesimleri arasında diyalogu ve uzlaşıyla belirlenecek ulusal misakı referanduma sunmayı öngören bu siyasi programdır" dedi.

Uluslararası toplumun, Suriye'deki silahlı gruplara silah ve finans desteğinde bulunulmasını engelleyememesinden ötürü Suriye'de şiddet eylemlerinin devam ettiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Buna rağmen Suriye, İbrahimi'nin görevinin başarıyla sonuçlanmasını temenni etmektedir. Suriye, İbrahimi'nin başarılı olması ve 30 Haziran'da ilan edilen Cenevre Bildirisi'nin hayata geçirilebilmesi için işbirliğini sürdürecektir" dedi.