Ahdar İbrahimi: Şeytan detaylarda gizli

img
Ahdar İbrahimi: Şeytan detaylarda gizli YDH

YDH- Suriye krizinin ele alındığı İbrahimi, Bugdanov ve Burns'u bir araya getiren ikinci Cenevre toplantısından net bir sonuç çıkmadı.




 

YDH- Suriye krizinin ele alındığı İbrahimi, Bugdanov ve Burns'u bir araya getiren ikinci Cenevre toplantısından net bir sonuç çıkmadı.   Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bugdanov ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns'un katılımıyla Cenevre'de düzenlenen ikinci Cenevre toplantısından net bir sonuç çıkmadı.   Reuters haber ajansının diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre görüşmelerde herhangi bir ilerleme katedilemezken taraflar, 30 Haziran 2012'de Cenevre'de alınan kararlar çerçevesinde Suriye'de geçiş sürecinin başlatılması çağrısında bulundu. 
  Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, üçlü zirvede genel bakışta ilerlemenin olduğunu; fakat detay hususlarda herhangi bir ilerlemeden söz etmenin mümkün olmadığını ifade etti.
  Cuma günü Cenevre'de düzenlenen toplantıda, geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in rolünün ne olacağı hususunda görüş alışverişinde bulundu. Cenevre Bildirisi'nde geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı Esed'in rolünün ne olacağına ilişkin bir açıklamada bulunulmamıştı.
  BM Suriye Özel Temsilciis Ahdar İbrahimi görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında "Bizim bakış açımızda askeri bir çözümün olmadığını bir kez daha vurguladık" dedi.
  Açıklamasında "Suriye için çözüm, yakın değil. Şeytan ayrıntılarda gizlidir" diyen İbrahimi, geçiş hükümetinin görev süresinin uzun olmayacağını, tam yetkiye sahip bu hükümetin seçimlere kadar görevine devam edeceğini kaydetti.
  Amerika, AB, Türkiye ve Körfez ülkeleri, Suriye'deki krizin siyasi yolla çözümü için Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in istifasını zorunlu görürken Rusya, Esed'in istifasının ön şart olarak sunulmasına karşı çıkıyor.