BM, Güney’de İsrail’e hizmet etmesin

img
BM, Güney’de İsrail’e hizmet etmesin YDH

SAAF-Hizbullah Siyasi Büro üyelerinden Galib Ebu Zeynep, BM’i 1701 nolu kararı uygularken




SAAF-Hizbullah Siyasi Büro üyelerinden Galib Ebu Zeynep, BM’i 1701 nolu kararı uygularken Lübnan’ın yararını gözeterek güney Lübnan'da bulunmaya çağırırken; BM’ye bağlı askeri gücün güney Lübnan’da İsrail’e hizmet etmemesi gerektiğini ifade etti.

 

el-Alam kanalına demeç veren Hizbullah Siyasi Büro üyelerinden Galib Ebu Zeynep, “İsrail, her halükarda 1701 nolu karara uymayacaktır. Bu noktada uluslar arası toplum İsrail tarafına, İsrail’in Lübnan’dan çekilmesi ve Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurması yönünde baskı yapmalıdır” dedi.

 

“İşgalci güç, açık olarak ateşkes şartların uymazsa yeniden bir patlama yaşanabilir ki biz buna karşı uyarıyoruz” diyen Galip Ebu Zeynep, Lübnan-Suriye sınırına BM’ye bağlı askerlerin yerleştirilmesi meselesine de değinerek şunları ifade etti:

 

“Lübnan-Suriye sınırına BM’ye bağlı askerlerin yerleştirilmesi meselesi nihai olarak kabul edilemez bir meseledir. Lübnanlıların bunu uygulaması beklenemez. Ya da bu kabilden İsrail maslahatına uygun bir adım atması da beklenemez.”



Makaleler

Güncel