Menna: Fransa, şartlarına boyun eğmemizi istiyor

img
Menna: Fransa, şartlarına boyun eğmemizi istiyor YDH

YDH- Suriyeli muhalifler, ABD, Rus ve Avrupalı diplomatların katılımıyla bugün Cenevre'de Uluslararası Suriye Konferansı düzenliyor.




 

YDH- Suriyeli muhalifler, ABD, Rus ve Avrupalı diplomatların katılımıyla bugün Cenevre'de Uluslararası Suriye Konferansı düzenliyor.   Paris'te bugün Suriye Dostları Grubu'na üye ülkeleri ve Ulusal Koalisyon'u toplayan Fransa'nın vize engeline takılan Suriyeli 67 muhalif, Ulusal Koordinasyon Kurulu öncülüğünde düzenlenen konferansa katılamadı. 
  Konferansın organizatörleri arasında yer alan Ulusal Koordinasyon Kurulu'nun diasporadaki lideri Heysem Menna, "Bu konferansın hedefi, Suriye halkının çoğunluğunun, "demokratik sivil devlet istediği" mesajını tüm dünyaya iletmektir" dedi. 
  UPI'ye yaptığı açıklamasında Menna, Cenevre'de Uluslararası Suriye Konferansı'nın düzenlendiği aynı gün Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Suriye Dostları Grubu'na üye ülkeleri ve Suriye Ulusal Koalisyonu'nu Paris'te toplantıya davet etmesini tepki gösterdi, Fransa'yı Suriye'deki demokratik güçleri hedef almakla suçladı.
  Menna, "Bizimle Paris'te olanlar arasındaki fark şudur: Burada olan, demokratik Suriyeliler olarak bizlerin, demokratik sivil kutbu oluşturmak için gerek diasporadaki gerekse Suriye içerisindeki Suriyeli muhaliflerden oluşan geniş bir topluluk oluşturmak için yaptığı çağrıdır. Paris'teki ise Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un kendi ajandasını dayatmak için Suriyelilere yaptığı çağrıdır" şeklinde konuştu.
  Mali'de Fransız güçlerine karşı mücadeleye destek verenlerin Suriye için Fabius'un yaptığı çağrıya kulak vererek Paris'e gitmesini bir çelişki olarak gören Menna, ABD Ve Rusya'nın Ahdar İbrahimi'nin girişiminde ittifaka varmaması halinde Suriye'deki krizin daha da derinleşeceği, iç savaşın daha da yayılacağı uyarısında bulundu.
  Cenevre'de yaptığı konuşmasında, Fransa'nın vize engeline takılan 67 muhalifin Cenevre'deki konferansa katılamadığını belirten Menna "Fransa, şartlarına boyun eğerek Ulusal Koalisyon'a girmemizi istiyor" dedi.
  İbrahimi'nin başarısızlığı kolayca kabullenecek birisi olmadığı için yakın dönemde istifa edeceğini düşünmediğini belirten Menna "İbrahimi'nin elinde çözüm için bir çok anahtarın olduğunu sanıyorum. Fakat, çözüm için Amerika ve Rusya'nın onayı gerekiyor" diye konuştu.
  Menna "Amerika ve Rusya, Suriye'de siyasi çözüm olması hususunda anlaşmaya vardı. Şimdi, muhalefet ve yönetim tarafındaki mutediller arasındaki bakış açılarını yakınlaştırmak yoluyla iki taraf arasındaki temel ihtilaf noktalarını çözmeye çalışıyorlar" dedi.
  Menna, açıklamasının devamında Cenevre'deki Uluslararası Suriye Konferansı'na Ulusal Koalisyon dahil tüm muhaliflerin davet edildiğini, başta Ulusal Koordinasyon Kurulu olmak üzere Suriye'deki demokratik güçlerin katıldığını söyledi.
  Suriye'deki şiddet ortamının Suriye için çözüm olmayacağını, çözümün siyasi olması gerektiğini savunan Menna "Suriye'deki bazı demokratik şahıslar, hala hapishanelerde tutulabiliyorsa, Suriye'de yeni bir havanın oluştuğundan söz edemeyiz" dedi.