YPG, Resu’l- Ayn’daki kayıplarını açıkladı

img
YPG, Resu’l- Ayn’daki kayıplarını açıkladı YDH

YDH- Suriye’nin Türkiye sınırındaki Resu’l- Ayn kentinde PYD’nin askeri kanadı olan YPG milisleriyle silahlı gruplar arasındaki çatışmaların sürdüğü bildirildi.




 

YDH-Suriye’nin Türkiye sınırındaki Resu’l- Ayn kentinde PYD’nin askeri kanadı olan YPG milisleriyle silahlı gruplar arasındaki çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Özgür Suriye Ordusu adını kullanan silahlı grupların Resu’l- Ayn (Serikani) kentine yönelik saldırılarında 15. güne girilirken,  PYD’nin askeri kanadı olan YPG, çatışmalarda 9 kayıp verdiklerini açıkladı.

YPG tarafından yapılan açıklamada, kenti koruyan milislerle silahlı gruplar arasındaki çatışmaların Serikani’nin civar köylerinde devam ettiği belirtilerek “Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’na bağlı aşırı grupların” ortaya konan direniş sebebiyle hedefine ulaşamadığı öne sürüldü.

Yaşanan çatışmalarda 15 Serikanilinin hayatını kaybettiğini belirten bir YPG komutanı, ölenlerden 9’unun YPG milisi olduğunu açıkladı.

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin askeri kanadından yapılan açıklamada da çatışmalar sırasında Türk ordusu tarafından kullanılan çok sayıda M-16, MG-3 ve G-3 silahlarının yanı sıra Fransız ve Türk plakası taşıyan iki ambulansın da Kürt milisler tarafından ele geçirildiğini söyledi.