Libyalı bombacı Şam kırsalında öldürüldü

img
Libyalı bombacı Şam kırsalında öldürüldü YDH

YDH- Libyalı bomba uzmanı Abdurrahman Makdiye ve beraberindeki 15 militan Şam kırsalında Suriye güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.




 

YDH-Libyalı bomba uzmanı Abdurrahman Makdiye ve beraberindeki 15 militan Şam kırsalında Suriye güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye güvenlik güçlerinin arananlar listesinde yer alan “meşhur bombacı terörist” olarak nitelenen Libyalı Abdurrahman Makdiye ve beraberindeki 15 militan Şam’ın Huceyre bölgesinde Suriye ordusuyla girdikleri çatışmada öldürüldü.

Öldürülenler arasında ismi Suriye güvenlik güçleri tarafından arananlar listesinde bulunan Ebu Hüseyin el-Colani’nin de bulunduğu bildirildi.

Öte yandan Şam’daki kaynaklarımızın aktardığına göre önceki gün Şam’ın kenar semtlerinden büyük bir saldırı başlatan silahlı gruplarla Suriye güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda bine yakın militan öldürüldü.

Dün öğleden sonra Kabun, Cobar, Teşrin ve Rukneddin gibi semtlerde şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, Suriye ordusunun silahlı grupların mevzilerini akşam saatlerine kadar bombaladığını bildirdi.

Silahlı grupların bir süredir Şam merkezine saldırmak için Erbin, Zemelka ve özellikle de Cobar’da yığınak yaptığını belirten kaynaklar,  Suriye ordusunun erken operasyon yapması sebebiyle ağır kayıplar verdiğini ancak çatışmaların birkaç gün daha devam edebileceğini aktarıyorlar.