Gannuşi ile Marzuki anlaşmaya vardı

img
Gannuşi ile Marzuki anlaşmaya vardı YDH

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki ile Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi’nin anlaşmaya vardığı ve Tunus’taki yeni hükümetin haftaya kurulacağı bildirildi.




 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki ile Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi’nin anlaşmaya vardığı ve Tunus’taki yeni hükümetin haftaya kurulacağı bildirildi.

Tunus resmi haber ajansının bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki ile görüşmesinden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, hükümetin önümüzdeki hafta kurulacağını belirtmekle birlikte görüşmede Cumhurbaşkanı Marzuki’ye başbakanlık için herhangi bir isim önermediğini söyledi.

Tunus’un bu dönemde siyasilerden ve teknokratlardan oluşan geniş tabanlı bir hükümete ihtiyacı olduğunu belirten Gannuşi, muhalif Cumhuriyet partisi de dahil olmak üzere tüm siyasi partilere hükümete katılma çağrısı yaptı.

Devrime bağlı olan tüm siyasi partilere kapılarının açık olduğunu belirten Gannuşi, yeniden başbakanlığı alması için de Hamadi Cibali ile istişarelerini sürdürdüklerini söyledi.

Gannuşi, içişleri, adalet ve dışişleri gibi kilit bakanlıklara kimlerin atanacağı yönündeki bir soruya da bu konudaki istişarelerin sürdüğünü belirterek cevap verdi.

Öte yandan Gannuşi’nin bu açıklamasından bir saat kadar önce Nahda’nın Siyasi Bürosunun Başkanı Amir el-Arid, yeni koalisyon hükümetinin başbakanının yine Hamadi Cibali olacağını söylediği bildirildi.

Amir el-Arid, mevcut koalisyonun Başbakanı Cibali’nin teknokrat hükümeti konusunda Kurucular Meclisinin desteğini kazanamadığı için istifa ettiğini söyledi.  



Makaleler

Güncel