İngiltere'den Suriyeli muhaliflere 30 milyon dolarlık silah yardımı

img
İngiltere'den Suriyeli muhaliflere 30 milyon dolarlık silah yardımı YDH

YDH- İngiltere'de yayımlanan Daily Star gazetesi, İngiltere'nin Suriyeli muhaliflere 30 milyon dolarlık silah ve mühimmat yardımında bulunduğunu yazdı.




 

YDH- İngiltere'de yayımlanan Daily Star gazetesi, İngiltere'nin Suriyeli muhaliflere 30 milyon dolar silah ve mühimmat yardımında bulunduğunu yazdı.
  Gazetenin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre hafif silahların yanı sıra el bombası ve tank savarların da bulunduğu 20 milyon Pound değerindeki askeri mühimmat, 1000 muhalif savaşçıya yetecek düzeyde.
  Gazete, 30 milyon Dolara tekabül eden silahların şu an Suriye'ye komşu bir ülkede bekletildiğini ya da saatler içerisinde muhaliflerin elinde olacağını belirtti.
  İngiltere, Suriyeli muhalif askerleri, zırhlı araç göndereceğini ikan eden İngiltere'nin Dışişleri Bakanı William Hague, Çarşamba günü yaptığı açıklamasında "Suriye'de canları kurtarmak için her seçeneğe hazırız" demişti.
  Gazetenin iddiasına göre AB'nin Suriye'ye uygulanan silah ambargosunu altı hafta içerisinde kaldırması bekleniyor. Silah ambargosunun kaldırılması halinde, şimdiye kadar bir depoda saklanan İngiliz silahları, gemiler yoluyla Suriyeli muhaliflere ulaştırılacak.
  Yedi hafta önce 1 milyon Pound değerindeki silahın Suriye'deki silahlı gruplara ulaştırıldığını belirten Daily Star gazetesi, Suriyeli muhaliflerin halen kullandığı İngiliz silahlarının büyük bir kısmının Suudi Arabistan ve Katar tarafından satın alındığını belirtti.
 



Makaleler

Güncel