Koalisyon, başbakan seçmek için toplanıyor

img
Koalisyon, başbakan seçmek için toplanıyor YDH

YDH- Ulusal Koalisyon adlı Suriye muhalifi örgütün önümüzdeki hafta başbakan seçmek için İstanbul’da toplantı yapacağı açıklandı.




 

YDH-Ulusal Koalisyon adlı Suriye muhalifi örgütün önümüzdeki hafta başbakan seçmek için İstanbul’da toplantı yapacağı açıklandı.

Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre Ulusal Koalisyon üyelerinden Semir Neşşar, gelecek hafta İstanbul’da bir toplantı yaparak örgüt adına bir başbakan seçeceklerini açıkladı.

Katar’da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün geçtiğimiz hafta başbakan belirlemek üzere İstanbul’da bir toplantı yapacağı açıklanmış; ancak yaşanan görüş ayrılıkları sebebiyle toplantı iptal edilmişti.

Semir Neşşar, el-Hayat gazetesine verdiği demecinde iptal edilmesine rağmen toplantının hala gündemde olduğunu ve bu konudaki istişarelerin sürdüğünü belirterek başbakan seçimi konusundaki görüş ayrılıklarının ise yabancıların müdahalelerinden kaynaklandığını söyledi.

Semir Neşşar, Ulusal Koalisyonun seçeceği başbakan adayları arasında Usame Kadi, Burhan Galyun, Riyad Hicab ve Heysem Malih’in isimlerinin öne çıktığını açıkladı.

Amerika ve Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib, Ulusal Koalisyonun geçiş hükümeti kurmasına ve başbakan seçmesine karşı çıkıyor.