Suriye’ye giden cihatçı Tunus’ta tutuklandı

img
Suriye’ye giden cihatçı Tunus’ta tutuklandı YDH

YDH- Suriye’ye giderek yönetime karşı savaşan selefi militanlardan Ebu Zeyd Tunusi, Tunus güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.




 

YDH-Suriye’ye giderek yönetime karşı savaşan selefi militanlardan Ebu Zeyd Tunusi, Tunus güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

BBC Arapça servisinin haberine göre Suriye’de yönetime karşı savaştıktan sonra ülkesine dönen ve katıldığı bir televizyon programında gençleri Suriye’de savaşmaya çağıran Ebu Zeyd Tunusi adlı selefi militan tutuklandı.

Katıldığı televizyon programında birçok Suriyeliyi öldürdüğünü itiraf eden ve gerekirse Tunus’ta da cihat etmeye hazır olduğunu belirten Ebu Zeyd’in açıklamalarının Tunus’ta tartışmalar yarattığı ve binlerce Tunuslu gencin Suriye’ye savaşa gönderilmesinden hükümeti sorumlu tutan protesto gösterileri yapıldığı bildirildi.

Tunus Adalet Bakanlığının tutuklanması yönündeki kararının ardından Ebu Zeyd Tunus’nin Tunus terörle mücadele ekiplerince sorgulanmasına başlandığı öğrenildi.

Yapılan gösteriler üzerine Suriye’ye militan gönderilmesi konusunda herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını açıklayan Tunus hükümeti, gençlerin Suriye’ye savaşmak için gitmelerinde bazı selefi din alimlerinin çağrılarının etkili olduğunu ifade etti.

Suriye'ye Türkiye üzerinden geçtiğini belirten Ebu Zeyd adlı militan, katıldığı televizyon programında Özgür Suriye Ordusu’nun çoğunluğunun hırsızlardan ve haydutlardan oluştuğunu belirtmişti.



Makaleler

Güncel