Nasrullah’ın açıklaması nasıl tahrif edildi

img
Nasrullah’ın açıklaması nasıl tahrif edildi YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Lübnan Newtv kanalına yaptığı açıklamanın




SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Lübnan Newtv kanalına yaptığı açıklamanın bazı Arap medya organları tarafından çarpıtılarak duyurulduğu ve belli bir amaca dönük propaganda malzemesi haline getirildiği bildiriliyor.

 

Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat, Suudi Arabistan’da yayınlanan el-Vatan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan el-Halic ve İlaf adlı Arap internet sitesinin Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Lübnan’ın Newtv kanalına yaptığı açıklamayı tahrif ederek servis yaptığı ve bu çarptırılmış haberin belli bir propaganda hizmet için kullanıldığı belirtiliyor.

 

İran’da yayınlanan Keyhan gazetesi, söz konusu görüşmenin tamamına ait bir kaydın kendilerine ulaştırıldığını belirterek şunları yazıyor:

 

Newtv muhabiri Hasan Nasrullah’a soruyor: “33 günlük savaşın Lübnan’da bu büyüklükte bir yıkıma sebep olduğunu göz önünde bulundurduğunuzda, acaba bu sonucu daha önce biliyor olsaydınız yine iki İsrail askerini esir alır mıydınız?”

 

Hasan Nasrullah şöyle cevap veriyor: “Her halükarda biz 2 İsrail askerini esir aldık, onların da bize askeri cephede cevap vermesini beklerdik; fakat onlar sivilleri hedef aldılar. Elbette biz İsrail’in gelecek aylarda Lübnan’a saldırmak için planlama yaptığını biliyorduk. Binaenaleyh, 2 İsrail askeri esir alınmasaydı da İsrail saldırısı gerçekleşecekti.”

 

Bu röportajın ardından söz konusu basın organları, Hizbullah Genel Sekreteri’nin ifadelerini tahrif ederek şöyle yazdılar: “Hizbullah eğer 2 İsrail askerinin kaçırılmasının bu büyüklükte bir yıkıma sebep olacağını bilseydi, bunu asla yapmazdı. Hizbullah kadrosu, 2 İsrail askerinin esir alınmasının bu büyüklükte bir yıkıma sebep olabileceğine yüzde 1 ihtimal dahi vermemişti.”

 



Makaleler

Güncel