Ürdün: 45 bin Suriyeli mülteci geri döndü

img
Ürdün: 45 bin Suriyeli mülteci geri döndü YDH

YDH- Ürdün yönetimi, çatışmalardan etkilenerek Ürdün’e sığınan 45 bin Suriyeli mültecinin Suriye’ye geri döndüğünü açıkladı.




 

YDH-Ürdün yönetimi, çatışmalardan etkilenerek Ürdün’e sığınan 45 bin Suriyeli mültecinin Suriye’ye geri döndüğünü açıkladı.

Ürdün Haber ajansı Petra’nın bildirdiğine göre Ürdün’deki Zuayter mülteci kampının yöneticisi Albay Zahir Ebu Şehab, kampın açıldığı günden beri gönüllü olarak ülkelerine dönen Suriyeli mültecilerin sayısının 45 bin olduğunu açıkladı.

 Albay Ebu Şehab, Zuayter mülteci kampındaki Suriyeli mültecilerden her gün ortalama 300-400 kişinin gönüllü olarak Suriye’ye döndüğünü söyledi.

Zuayter mülteci kampında halen 10 bin konteynır bulunduğunu belirten Ürdünlü yetkili, kamptaki şartların daha da iyileştirilmesi için bu sayının 25 bine çıkarılacağını söyledi.

Ürdün’deki Suriyeli mülteciler konusunda genel koordinatörlük görevini yürüten Enmar Hammud, daha önce yaptığı bir açıklamada Zuayter mülteci kampında 173 bin, Ürdün’ün diğer illerinde de 580 bin Suriyeli mültecinin yaşadığını açıklamıştı.



Makaleler

Güncel