K.Irak’ta artık sadece Kürt bayrağı asılacak

img
K.Irak’ta artık sadece Kürt bayrağı asılacak YDH

SAAF-Kuzey Irak’taki resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının kaldırılacağı ve yalnızca Kürt




SAAF-Kuzey Irak’taki resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının kaldırılacağı ve yalnızca Kürt bayrağının asılacağı bildiriliyor.

 

KYB basın bürosunun verdiği habere göre Kuzey Irak’taki Kürt Federasyonu Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin emriyle artık Kuzey Irak’taki resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağı kaldırılacak ve söz konusu binalara yalnızca Kürt bayrağı asılacak.

 

Bu kararın Kürdistan Federasyonu başkanlığının 60 sayılı genelgesine dayanılarak alındığı bildirilirken, söz konusu genelgede devlete ait kurumların dışında peşmerge üslerinde ve kontrol noktalarında da yalnızca Kürt bayrağının asılı olacağı ifade ediliyor.

 

Yine söz konusu genelgeye göre bazı törenlerde Irak bayrağının asılmasının gerekli olduğu durumlarda da Kürt bayrağının yanında yalnızca 1958-1963 yıllarında kullanılan Irak bayrağı asılabilecek.

 

Irak anayasası uyarınca yeni Irak bayrağı belirleninceye kadar bazı törenlerde 1958-1963 yıllarında kullanılan Irak bayrağının Kürt bayrağı ile birlikte asılması uygulamasına devam edileceği bildiriliyor.