Golan, direniş cephesi haline gelecek

img
Golan, direniş cephesi haline gelecek YDH

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, İsrail işgali altındaki Golan tepelerinin bir direniş cephesi haline geleceğini söylediği bildirildi.




 

YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’yi kabul eden Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, Golan’ın bir direniş cephesi haline geleceğini söylediğini bildirdi.

Ürdün ziyareti sonrası Suriye’ye giderek Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de Suriye’nin yeniden barış ve istikrara kavuşması için çalıştıklarını belirterek sorunun tek çözüm yolunun Suriyeliler ile Suriyelilerin diyalogu olduğunu söyledi.

Tekfirci terörist grupların ibadethanelere ve İslami şahsiyetlerin kabirlerine yönelik saldırılarının bu grupların mantıktan uzak aşırı görüşlerinin bir göstergesi olduğunu belirten Salihi, Suriye’nin yanında yer aldıklarını ifade etti ve bu ülkenin Amerika’nın, İsrail’in ve tekfircilerin eline geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed de Suriye halkı ve yönetiminin içeride ve dışarıda ülkeyi hedef alan komplolarla mücadelede kararlı olduğunu belirterek Suriye’nin geleceğinin siyasi süreçlerle ve halk tarafından belirleneceğini vurguladı.



Makaleler

Güncel