Tunuslu selefiler hükümete geri adım attırdı

img
Tunuslu selefiler hükümete geri adım attırdı YDH

Tunus hükümeti, ülkedeki en büyük selefi örgüt olarak kabul edilen Şeriatın Yardımcıları örgütü militanını serbest bıraktı.




 

YDH-Fransız haber ajansının haberine göre Tunus hükümetinin Ensaru’ş- Şeria (Şeriatın Yardımcıları) örgütü üyesi Seyfeddin Reis’i serbest bırakması üzerine örgüt de Cuma günü Kayravan kentindeki Nahda Partisi önünde yapacağı gösteriyi iptal etti.

 Şeriatın Yardımcıları örgütü kendisine ait bir sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada “Kardeşimiz Seyfeddin Reis’in serbest bırakılması üzerine Cuma günü Nahda partisi önünde yapacağımız gösteriyi iptal ediyoruz” dedi.

19 Mayıs’ta tutuklanan Seyfeddin Reis, yalan haber yaymak ve şiddeti kışkırtmak suçlamalarıyla tutuklanmış, Şeriatın Yardımcıları örgütü de Cuma günü Kayravan kentinde iktidardaki Nahda partisinin önünde bir protesto gösterisi düzenleyeceğini açıklamıştı.

Örgütün Kayravan’da yapacağını açıkladığı kongreye izin vermeyen Tunus güvenlik güçleriyle örgüt taraftarları arasında pazar günü yaşanan çatışmalarda tutuklanan Reis’in çarşamba günü serbest bırakıldığı; ancak hakkındaki suçlamanın sürdüğü bildirildi.

 Tunus içişleri bakanlığı örgütün cuma günü düzenleyeceğini açıkladığı gösterinin de yasadışı olduğunu açıklamış ve örgütü uyarmıştı.

  



Makaleler

Güncel