“30 Haziran gösterisi önemsiz, Mursi kalacak”

img
“30 Haziran gösterisi önemsiz, Mursi kalacak” YDH

Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütüne bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi Başkan Yardımcısı İsam Aryan, muhaliflerin 30 Haziran’da yapacağı gösterinin hiçbir değişiklik yaratmayacağını söyledi.




 

YDH-Alman haber ajansının bildirdiğine göre Özgürlük ve Adalet Partisi Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, muhalif partilerin 30 Haziran’da yapacağı gösteriye rağmen Muhammed Mursi’nin, Cumhurbaşkanı olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

İsam el-Aryan, “Bazı siyasi gruplar, 30 Haziran’da yapacaklarını açıkladıkları gösteriden hiçbir sonuç elde edemeyecekler. 1 Temmuz’da güneş doğduğunda Muhammed Mursi, hala cumhurbaşkanlığını sürdürüyor olacak. Şura Meclisi de yasama faaliyetlerine devam edecek” dedi.

Hüsnü Mübarek’in istifasına sebep olan gösterilere öncülük eden gençlik örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partiler, 30 Haziran’da Muhammed Mursi’yi devirmek için “Cumhurbaşkanlığı sarayına son saldırı” adı altında bir gösteri düzenleyeceklerini açıkladı.

Muhammed Mursi yönetimini hedef alan gösteri çağrılarının Mısır Anayasa Mahkemesinin Şura Meclisi ve Kurucular Meclisi seçimlerini iptal etmesinden sonra yapılması dikkat çekici bulunuyor.



Makaleler

Güncel