Halid Meşal Bahreyn’de
Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Bahreynli güvenlik yetkilileri ile ülkedeki siyasi sorunları görüştü.
YDH-Bahreyn’de yayımlanan el-Vasat gazetesinin haberine göre Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İçişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Tuğgeneral Adil Halife el-Fadıl, İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al-i Halife ve Emniyet Genel Müdürü Tuğgeneral Tarık Hasan el-Hasan ile görüştü.
Bahreyn İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al-i Halife, görüşmede Bahreyn’in demokratik, reformcu, kişi haklarını saygın kabul eden ve Arap, İslam kimliği ve Bahreyn gelenekleri çerçevesinde özgürlükleri koruyan bir devlet olduğunu söyledi.
Bahreyn ve Filistin halklarının sağlam kardeşçe ilişkilere sahip olduğunu belirten Raşid bin Halife, hükümetinin Filistin’de başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini söyledi.
Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal de Bahreyn’in Filistin davasına verdiği desteği överek Bahreyn’de güvenlik ve istikrarın sağlanmasını umduğunu ifade etti.
Bahreyn halkının 2011 yılında sultanın yetkilerinin parlamentoyla sınırlandırılmasını öngören barışçı gösterileri, Bahreyn yönetimi ve Suudi Arabistan ordusu tarafından bastırılmaya çalışılıyor.
İlgili Haberler
İsrail Batı Şeria’yı kapılar ve kameralarla kuşatıyor
25 Eylül 2026 16:49
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
