Mişel Aun:Bu hükümetin çöküşü yakın

img
Mişel Aun:Bu hükümetin çöküşü yakın YDH

SAAF-Lübnan parlamentosundaki Değişim ve Reform Hareketi’nin lideri Mişel Aun, hükümeti




SAAF-Lübnan parlamentosundaki Değişim ve Reform Hareketi’nin lideri Mişel Aun, hükümeti eleştirerek dışarıdan desteklenen yabancı bir büyükelçiliğe benzetti.

 

Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesinin verdiği habere göre mevcut Lübnan hükümetinin akıl dışı yanlışlar yaptığını belirten Mişel Aun, bundan dolayı hükümetin çöküşünün yakın olduğunu söyledi.

 

Lübnan hükümetini bir kukla orkestrasına benzeten Aun, “bu politikalar sonsuza kadar devam edemez” dedi.

 

Başbakan Fuad Sinyore’nin başına gelebilecek her türlü muhtemel olaydan Mişel Aun’u sorumlu tutacağını belirten Sanayi Bakanı Pierre Cemayel’in açıklamasına da değinen Aun, Cemayel’in ismini vermeksizin “milislik konusundaki gelişmişlik, bazı hükümet üyelerini siyasi gelişmeleri anlamaktan aciz hale getirmiş; fakat halk kendi haklarını elde etmek için çalışacaktır” şeklinde karşılık verdi.

 

İsrail’in Lübnan’a yönelik hava ve deniz ablukasını da eleştiren Aun, hükümetten Güvenlik Konseyi’ni sorumluluğunu yerine getirmeye zorlamasını isteyerek İsrail ablukasını açık bir saldırı olarak niteledi ve bunun 1701 sayılı karara aykırı olduğunu belirtti.