Irak hükümet sözcüsü: Bayrak değişmeli

img
Irak hükümet sözcüsü: Bayrak değişmeli YDH

SAAF-Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ, mevcut Irak bayrağının değişmesi gerektiğini ifade




SAAF-Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ, mevcut Irak bayrağının değişmesi gerektiğini ifade ederek yeni bayrağın ülkedeki tüm kesimlerin sembolü olması gerektiğini söyledi.

 

Çin Haber ajansı Şin Hua’nın bildirdiğine göre cumartesi günü Bağdat’ta bir basın toplantısı düzenleyen hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, “biz kendimizi Irak anayasasıyla yükümlü sayıyoruz, bayrağın değişmesi meselesi meclisin gündemine gelecektir” dedi.

 

“Yeni bayrak ülkedeki tüm kesimleri temsil etmeli, bu meselenin çözümü için Irak meclisinin yeterince vakti olacaktır” diyen sözcü, Kuzey Irak’taki Kürdistan federasyonu Başkanı Mesut Barzani’nin Kürdistan bölgesinde mevcut Irak bayrağının asılmamasına ilişkin kararına da değinerek, “önceki rejim bu bayrağın altında birçok cinayet işledi” diye konuştu.

 

Mesut Barzani aldığı bir kararla Kürdistan Federasyonu bölgesinde mevcut Irak bayrağının kaldırılması ve yalnızca Kürt bayrağının asılması talimatını vermiş ve bu uygulamanın yeni bayrak belirleninceye kadar yürürlükte kalacağını bildirmişti.

 



Makaleler

Güncel