Suriye 43 Tunuslu militanı serbest bıraktı

img
Suriye 43 Tunuslu militanı serbest bıraktı YDH

Suriye yönetiminin güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda sağ olarak ele geçirilen 43 Tunuslu militanı, Tunuslu yetkililere teslim ettiği bildirildi.




YDH-Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonunun haberine göre Suriye yönetimi, Tunus’taki sivil toplum kuruluşlarının ve Tunus hükümetinin girişimlerine olumlu cevap vererek selefi gruplara katılarak Suriye güvenlik güçlerine karşı savaşan 43 Tunuslu militanı serbest bıraktı.

Selefi grupların propagandaları sonucu çok sayıda Tunuslunun Suriye’ye savaşmak için gitmesi, Tunus toplumunda gerginlik oluşturmuş, çocukları Suriye’ye savaşmaya gönderilen aileler, düzenledikleri gösterilerle hükümeti bu konuda ihmalkar davranmakla suçlamıştı.

Ülke içindeki selefi grupların yarattığı güvenlik sorunlarına karşı önlemler alan Tunus hükümeti, çocukları Suriye’ye savaşmak için gönderilen ailelerin baskıları sebebiyle Suriye yönetimi nezdinde temaslar başlatmıştı.

12 Haziran’da çeşitli ülkelerden Suriye’ye savaşmak için gelen 6113 militanın öldürüldüğü, 17 bin yabancı kökenli militanın da kayıp olduğu açıklanmıştı.   



Makaleler

Güncel