Ulusal Koordinasyon Kurulu’ndan Amerika’ya tepki

img
Ulusal Koordinasyon Kurulu’ndan Amerika’ya tepki YDH

Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif örgüt, Amerika’nın isyancıları silahlandırma kararına tepki gösterdi.




YDH-Bugün Şam’da bir basın toplantısı düzenleyen Ulusal Koordinasyon Kurulu Genel Koordinatörü Hasan Abdulazim, Amerika’nın isyancıları silahlandırma kararının Suriye sorununun siyasi çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını söyledi.

Silahlandırmanın Suriye’deki durumu daha da karmaşık hale getireceğini belirten Hasan Abdulazim, tüm etkili tarafların düzenlenmesi planlanan Cenevre Konferansına katılması gerektiğini söyledi ve “ancak böylesi bir adım ile siyasi çözüme ulaşılabilir” dedi.

Avrupalı, Amerikalı ve Rus yetkililerden destekledikleri taraflara silah vermemelerini isteyeceklerini belirten Abdulazim, bölge ülkelerine yapacakları ziyaretlerde de onlardan Suriye’ye yabancı militan geçişine izin vermemelerini talep edeceklerini söyledi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu Genel Koordinatörü Hasan Abdulazim, “Suriye’nin gerçek dostları Suriye’de güvenlik ve istikrarın sağlanması için siyasi çözüm yönünde adım atanlardır” dedi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu, dış müdahaleye, şiddete ve mezhepçiliğe karşı tutumu nedeniyle Dostlar Grubu adını kullanan ülkeler tarafından desteklenen Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgüte katılmamıştı.

   



Makaleler

Güncel