“Kobani’de öldürülen Kürtler silahlı değildi”

img
“Kobani’de öldürülen Kürtler silahlı değildi” YDH

Suriye’deki en etkili Kürt silahlı grubu olan YPG militanları tarafından Kobani’ye bağlı Tel Gazal köyünde öldürülen üç Kürt’ün KDP ile ilgilerinin bulunmadığı belirtildi.




 

YDH- Kurdpress haber ajansına açıklamada bulunan yerel aktivistlerden Zara Mesto, Kobani’nin Tel Gazal köyünde YPG militanları tarafından öldürülen ve Parti’ye (Suriye KDP’si) üye oldukları iddia edilen 3 Kürt’ün herhangi bir parti bağlantısının olmadığını açıkladı.

Zara Mesto, “Öldürülen Kürtlerden hiçbirisi Parti üyesi değildi, silah falan da taşımıyorlardı. Gerçek şu ki Tel Gazal köyü 20 yıldan beridir, PKK’ya yakın kişilere, bizim deyimimizle Apoculara geçit vermiyordu. Onları hiçbir zaman köye sokmadılar.

Bugün ikindi vakti, PYD’nin askeri kanadı olan ve bu bölgenin asayiş kontrolünü elinde bulunduran YPG güçleri bu köye gittiler ve ‘bize ulaşan haberlere göre siz burada uyuşturucu madde üretiyormuşsunuz, bize uyuşturucu yapımında kullanmak üzere ekim yaptığınız tarlaları gösterin’ dediler. Ancak köylüler saldırganların iddialarını reddettiler ve bunun iftira olduğunu söylediler. Bu arada PKK aleyhine de sözler söylediler. Bundan dolayı da YPG militanları bunlara ateş açtılar. Açılan ateş sonucu Muhammed Ahmed Şahin, Hiva Muhammed ve onun oğlu Ahmed olay yerinde öldü, 5 kişi de yaralandı” dedi.

Zara Mesto ayrıca, Tel Gazal köyünün geçmişten beri Barzani’ye sempati duyduğunu ve bu köyün KDP taraftarı olarak bilindiğini söyledi.

Konu ile ilgili daha önce yayımlanan haberlerde YPG militanları tarafından öldürülen Kürtlerin KDP üyesi oldukları ve silah taşıdıkları öne sürülmüştü.



Makaleler

Güncel