Mossad’a ait casusluk şebekesi çökertildi

img
Mossad’a ait casusluk şebekesi çökertildi YDH

SAAF-İsrail kaynakları, Hizbullah’ın geçen hafta Mossad’ın Beyrut’a ve güney Lübnan’a sızarak




SAAF-İsrail kaynakları, Hizbullah’ın geçen hafta Mossad’ın Beyrut’a ve güney Lübnan’a sızarak buralarda faaliyet gösteren Ortadoğu’daki en tehlikeli casusluk şebekesini çökerttiğini açıkladı.

 

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka adlı internet sitesi, Beyrut’ta yakalanan İsrailli casusların Mossad’ın Ortadoğu’daki en tehlikeli casusları olduğunu ve bunların en gelişmiş elektronik sistemler konusunda eğitim aldıklarını belirtti.

 

Bu casusların en önemli görevinin gizli mekânları, sığınakları ve Hizbullah liderlerinin kaldığı evleri tespit ederek buralara bazı elektronik aygıtlarla özel fosfor pudraları dökmek olduğu bildirilirken İsrail savaş uçaklarının casuslar tarafından belirlenen hedeflere saldırılar düzenledikleri belirtildi.

 

Söz konusu İsrail kaynağının bildirdiğine göre görevlendirilen ikinci grup 20 kişiden oluşuyordu ve bunlar savaş sırasında güney Lübnan’da Hizbullah’ ait tünellere ve askeri üslere ait bilgiler toplamakla görevlendirilmişti.

 

Dahiye bölgesinde fotoğraf çeken iki Arap vatandaşı, Hizbullah görevlileri tarafından yakalanmış, yapılan sorgulama sonucu söz konusu şahısların pasaportlarının sahte olduğu ve İsrail ajanları olduğu anlaşılmıştı.

 



Makaleler

Güncel