Mısırlı muhalifler: Askeri müdahaleye karşıyız

img
Mısırlı muhalifler: Askeri müdahaleye karşıyız YDH

Mısır’daki muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi, askeri darbeyi desteklemediklerini belirterek ordunun siyasete müdahalesine karşı olduklarını açıkladı.




YDH-Katar’da yayımlanan Şark gazetesinin haberine göre Mısır’daki muhalif grupların oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi, askeri darbeyi desteklemediklerini ve Mısır ordusunun son bildirisinin de siyasi hayata müdahaleyi amaçladığına inanmadıklarını açıkladı.

Mısır Ulusal Kurtuluş Cephesi, yayımladığı bildiride Cephe’nin kurulduğu 22 Kasım 2012’den beri, İslami grupların da dahil olduğu, her kesimi içine alan modern, demokratik ve sivil bir hükümet istediği hatırlatıldı ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin istifasını istemenin demokratik ilkelerle çelişmediği ifade edildi.

Muhammed Mursi yönetimiyle devrimin hiçbir hedefinin gerçekleştirilemediğini savunan Ulusal Kurtuluş Cephesi, Müslüman Kardeşler örgütü ile Muhammed Mursi’nin ülkeyi kendi anlayışları doğrultusunda farklı bir noktaya sürüklediğini, bu sebeple de ülkede hem demokrasinin yerleşemediğini hem de ekonominin bozulduğunu öne sürdü.

Ulusal Kurtuluş Cephesi, gösteriler sırasında Müslüman Kardeşler ve Özgürlük ve Adalet Partisi binalarına yönelik saldırıları da kınadı.

  



Makaleler

Güncel