İsam Aryan: İç ve dış mihrakların ortak komplosu

img
İsam Aryan: İç ve dış mihrakların ortak komplosu YDH

Müslüman Kardeşler’e bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi iç ve dış çevrelerin Muhammed Mursi yönetimine karşı komploda birlikte hareket ettiğini söyledi.




YDH-Özgürlük ve Adalet Partisi Başkan Yardımcısı İsam Aryan, Mısır ordusunun son açıklamasını eleştirerek bazı iç ve dış mihrakların milyarlarca dolar harcayarak Mısır’da karşı devrim yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Mısır ordusunun son bildirisiyle ülkeyi tehlikeden korumaya ve sakinleştirmeye çalıştığını; ancak bildiride hatalı noktalar da bulunduğunu belirten İsam Aryan, “Bildiride bazı güzel noktalara işaret edildi; ancak bildiride anayasaya ve yasalara hiç değinilmedi. Bu, büyük bir hatadır; çünkü ordunun yasalar üstü olduğu görüntüsü ortaya çıkmıştır” dedi.

Muhammed Mursi’nin yasal bir cumhurbaşkanı olduğunu belirten İsam Aryan, “Tüm dünya ülkeleri ve Mısır halkının çoğunluğu Mursi’yi cumhurbaşkanı olarak tanımakladır. Muhammed Mursi, seçimlerde oyların yüzde 52’sini alarak cumhurbaşkanı oldu; ama tüm Mısır halkı onu cumhurbaşkanı olarak kabul etti. Muhammed Mursi, kendi anlayışına göre değil, anayasaya göre ülkeyi yönetmektedir” dedi.

Mısır’da cumhurbaşkanını görevden almanın yasal yollarının olduğunu ve bunun da parlamento seçimleri ile mümkün olduğunu belirten Aryan, 30 Haziran gösterilerinin daha önceden planlanmış bir süreç olduğuna inandığını belirterek bazı iç ve dış çevrelerin bunda rol aldığını uluslar arası ve bölgesel medyanın gösteriler için ortam oluşturduğunu söyledi.

İsam Aryan, bazı iç ve dış çevrelerin Mısır’da bir karşı devrim gerçekleştirmek için milyarlarca dolar harcadığını öne sürdü ve gösterilerden sonra istifa eden bakanları da Hüsnü Mübarek rejiminin kalıntıları olmakla suçladı.



Makaleler

Güncel