Bu kez Mısır Tunus’a örnek oldu

img
Bu kez Mısır Tunus’a örnek oldu YDH

Tunus’taki muhalif gruplar, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi istifaya zorlayan Temerrud Hareketi’ni örnek alarak aynı isimde bir muhalefet cephesi kurdular.




YDH-Alman haber ajansının bildirdiğine göre Tunus’taki muhalif gruplar Temerrud (isyan) Hareketi adında bir muhalefet cephesi oluşturarak yöneticilerin istifası için imza kampanyası başlattılar.

Tunus Temerrud Hareketi üyeleri bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Kurucular Meclisi (parlamento) üyeleri aleyhine başlattıkları imza kampanyasına binlerce imza topladıklarını belirterek hedeflerinin devrimin hedefleri doğrultusunda reform yapılmasını sağlamak olduğunu açıkladılar.

Parlamento üyelerini doğru bir anayasa hazırlayabilecek siyasi anlayıştan yoksun olmakla suçlayan Tunus Temerrud Hareketi üyeleri, hazırlanmakta olan anayasa ile Tunus’ta yeni bir diktatörlüğün kurulmakta olduğunu iddia ettiler.

Tunus Temerrud Hareketi Sözcüsü Muhammed Bennur, Alman haber ajansına verdiği demecinde “Biz, Mısır’daki gençleri örnek aldık, hedefimiz, devrimi temizleyerek devrimin çizgisini ıslah etmektir. Çünkü Tunus devrimi birkaç çıkarcı ve hırsız tarafından müsadere edilmiştir” dedi. 

Muhammed Bennur, meclis üyelerine, geçici hükümete ve anayasaya güvensizlik bildirmek için geçen hafta başlattıkları imza kampanyasına dün öğlen saatleri itibariyle 571 bin kişinin imza verdiğini açıkladı.

    



Makaleler

Güncel