Kürt Ulusal Konseyi’nden PYD’ye suçlama

img
Kürt Ulusal Konseyi’nden PYD’ye suçlama YDH

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Suriye Kürt Ulusal Konseyi, PKK’ya yakınlığıyla bilinen PYD’yi 80 kişiyi hapsetmekle suçladı.




YDH-Kurdpress’e demeç veren Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi Başkanı Faysal Yusuf, PYD’ye bağlı silahlı güçlerle yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amude’de yaşanan olaylardan sonra bölgeye büyük bir umutsuzluk halinin çöktüğünü belirten Faysal Yusuf, “Arkadaşlarla birlikte Amude’de öldürülen 7 gencin ailelerini ziyarete gittik. Aileler son derece kaygılı ve tepkiliydiler. Ama yüksek bir siyasi bilince sahiptiler. Bizden, başka ailelerin de acı yaşamaması için şiddet düşüncesinin yayılmasını önlememizi istediler” dedi.

Faysal Yusuf, sorunun çöümü için Barzani ve Öcalan yanlısı partilerin toplantılar yaptığını belirterek “Bizim Erbil’deki arkadaşlarımız, PYD’li kardeşlerimizle toplantılar yaptılar; ancak şimdiye kadar bu görüşmelerden bir netice alınamadı. Biz de dün gece Kamışlı’da bazı PYD yetkilileriyle görüştük; onlar Amude’de hapsettikleri 80 vatandaşın serbest bırakılacağı sözünü verdiler; ama şu ana kadar bu konuda herhangi bir gelişme olmadı. Şartlar umut verici değil; ama biz bu olumsuz şartlara teslim olmama yönünde karar verdik. En azından mevcut yaranın daha da derinleşmemesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Amude’de yaşanan olaylar konusunda ABD tarafından suçlanan PYD’nin Amude’deki 7 gencin Nusra Cephesi tarafından öldürüldüğüne dair açıklamasına dair bir soru üzerine de Faysal Yusuf, “Bu kesinlikle doğru değili Nusra Cephesi Kürtler arasında nefretle karşılanır, onlar bu bölgede mevcut değil” diye cevap verdi.

   



Makaleler

Güncel