Sisi: Kimse Mısır üzerinde vesayet kuramaz

img
Sisi: Kimse Mısır üzerinde vesayet kuramaz YDH

Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi, Mısır halkının kimseye vesayet kurma izni vermeyeceğini söyledi.




YDH-El Meyadin televizyonunun haberine göre Mısır Savunma Bakanı Abdulteffah Sisi, yeni kabinenin kurulması öncesinde açıklamalarda bulundu.

Mısır’da hiç kimsenin halk üzerinde vesayet kuramayacağını ve halkın istemediği hiçbir süreci dayatamayacağını belirten General Abdulfettah Sisi, “Mısır silahlı kuvvetleri 25 Ocak 2011 devriminin kıvılcımı çaktığında kendi konumunu bildi ve sınırlarına riayet etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyasi kararlarda yanlışlar ve sapmalar oldu. Silahlı kuvvetler de her türlü düzenleme ve ıslahın halk aracılığıyla yapılması gerektiği sonucuna vardı” dedi.

General Abdulfettah Sisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yle azledilmeden önce iki defa görüştüğünü belirterek Mursi’ye durumun kontrolden çıktığını söylediğini; ama onun kendisine muhaliflerin kabine ve başsavcı değişikliği ile ilgili taleplerini yerine getireceğini söyleyerek cevap verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mursi’ye durumun artık muhaliflerin bazı taleplerine cevap vermekle düzelmeyecek kadar kötü olduğunu söylediğini belirten Sisi, “Silahlı kuvvetler, Mursi’den olarak kendisinin Cumhurbaşkanlığını referanduma sunmasını ya da erken seçime gitmesini istedik; ancak cumhurbaşkanı buna karşı çıktı” dedi.



Makaleler

Güncel