Kararları Mursi değil, Şatır alıyordu

img
Kararları Mursi değil, Şatır alıyordu YDH

Amerikan USA Today gazetesi, Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanı olduğu dönemde kararları Mursi’nin değil Müslüman Kardeşler liderlerinden Hayrat Şatır’ın aldığını öne sürdü.




YDH-USA Today gazetesi yazarı Maher el-Adawy, Muhammed Mursi’nin yönetim başarısızlığının kararları kendisinin alamamasından kaynaklandığını iddia etti.

Devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin demokratik bir seçimle iktidar olduğunu; ancak kararlarında bağımsız olamadığını belirten yazar, “Mursi, Müslüman Kardeşler İrşad Bürosu adlı gizli bir seçkinler grubunun üyesiydi ve orada asli rolü Müslüman Kardeşler örgütünün yardımcılarından İşadamı Hayrat Şatır oynuyordu” yorumunu yaptı.

Suriye ile ilişkilerin kesilmesi gibi asli kararların bu grup tarafından alındığını belirten Adawy, bu karar süreci çerçevesinde Müslüman Kardeşler üyesi olmayan birçok devlet adamının sistemden çıkarıldığını yazdı.

Müslüman Kardeşler’i yönetimde başarısız kılan en önemli faktörün bu gölge hükümet olduğunu belirten yazar, siyasi olarak İslami hilafet hedefinde olan Müslüman Kardeşler’in politikalarının Mısır’ın milli çıkarları ve güvenlik öncelikleriyle çeliştiğini yazdı ve bu çelişkilerin hükümeti Mısır ordusu, polisi ve istihbaratı ile çatışma haline sürüklediğini ifade etti.

  



Makaleler

Güncel