Müslüman Kardeşler'den istihbarata suçlama

img
Müslüman Kardeşler'den istihbarata suçlama YDH

Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadı olan Özgürlük ve Adalet Partisi Başkan Yardımcısı İsam Aryan, Sina’da yaşanan güvenlik sorunlarından Mısır istihbaratını sorumlu tuttu.




YDH-Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre ÖzgürLük ve Adalet partisi Başkan Yardımcısı İsam Aryan, bu sabah Sina’da yaşanan güvenlik sorunlarında Mısır istihbaratının rolünün olduğunu iddia etti.

İsam Aryan, Sina’da sivillerin hedef alınması, polis merkezlerine saldırılar düzenlenmesi, darbeye karşı yapılan barışçı gösterileri karalamak için yapılan istihbarat operasyonlarıdır” dedi.

İsam Aryan, Muhammed Mursi yanlılarının 25 Ocak devrimini savunmak için Mısır’ın bütün meydanlarında barışçı gösterilerini sürdüreceğini söyledi.

Bu sabah Sina yarımadasındaki Ariş kentinde işçileri taşıyan bir otobüse düzenlenen roket saldırısında 4 kişinin öldüğü 16 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Öte yandan silahlı grupların Sina’daki el-Kuseyme polis merkezine düzenlediği saldırıda 17 yaşındaki bir çocuğun öldüğü biri 12 yaşında olmak üzere iki kişinin de yaralandığı bildirildi.