İhvan: ABD güvenilmez, Türkiye ve Katar hala dostumuz

img
İhvan: ABD güvenilmez, Türkiye ve Katar hala dostumuz YDH

Müslüman Kardeşler örgütünün İstanbul’da yaptığı birkaç günlük toplantı sonunda stratejik belge adlı bir metin yayımladığı bildirildi.




YDH-El Meyadin televizyonunun haberine göre dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Müslüman Kardeşler liderleri İstanbul’da yaptıkları birkaç günlük toplantıda Amerika’yı güvenilmez olarak nitelediler.

Müslüman Kardeşler liderlerinin İstanbul’da yaptığı toplantının ardından “Stratejik Belge” adlı bir metin yayımladığının belirtildiği haberde metinde başta Amerika olmak üzere Batılı ülkelerin güvenilmez olarak nitelendiği Türkiye ve Katar’ın ise “yardımlarına güvenilebilecek dostlar” olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Habere göre yayımlanan metinde Mısır’da yaşanan başarısızlığın sebeplerine de değinildi ve Mısır’daki İslami gruplar arasındaki ayrılıkların ve Müslüman Kardeşler’le selefiler arasındaki çatışmaların bu başarısızlıkta etkili rol oynadığı belirtildi.

Toplantı sonrası yayımlanan metinde ayrıca Müslüman Kardeşlere yönelik baskılardan dolayı içerideki birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi ve faaliyetlerde yeniden gizliliğe dönülmesi yönünde görüş birliğine varıldığı ifade edildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslüman Kardeşler liderleriyle diğer İslamcı müttefiklerinin İstanbul’da yaptıkları toplantılarda Mısır’da yaşanan askeri müdahale sonrasına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ve Müslüman Kardeşlerin geleceğe yönelik tavrına ilişkin önerilerin görüşüldüğü bildirildi.

    



Makaleler

Güncel