İhvan’dan şartlı uzlaşma önerisi

img
İhvan’dan şartlı uzlaşma önerisi YDH

Müslüman Kardeşler örgütü Muhammed Mursi yönetiminin devrilmesi sonrası yaşanan krizin çözümüyle ilgili şartlı uzlaşma önerisi sundu.




YDH-Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler örgütü bugün bir açıklama yaparak Avrupa Birliği’nin arabuluculuğunda ülkedeki krizin çözümüne yönelik müzakereler için bir çalışma çerçevesi önerdi.

Darbe hükümetinin lağvedilmesi şartıyla müzakerelere oturabileceğini açıklayan Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesinden bu yana şartlı da olsa ilk kez Mısır yönetimine müzakere öneriyor.

 Müslüman Kardeşler Sözcülerinden Cihad Haddad, önerinin AB Dış Politika Sorumlusu Chaterine Ashton’un Kahire ziyareti öncesinde AB Temsilcisi Bernardino Leon’a sunulduğunu söyledi.

Leon ise AB’nin Mısır krizinin çözümü konusunda takdire değer bir çaba sarf ettiğini ancak AB’nin arabuluculuğu ifadesinin abartılı olduğunu söyledi.

Bernardino Leon, Cihad Haddad’ın söz konusu ettiği önerinin başlangıç aşamasında bulunduğunu ve seçimlerin yenilenmesini de içerecek şekilde diyalog kanallarının açılması için yalnızca bir çalışma çerçevesi olduğunu söyledi.

Cihad Haddad ise Müslüman Kardeşlerin darbe hükümetinin çekilmesi konusundaki ısrarını koruduğunu söyledi.

  



Makaleler

Güncel