Mısır ordusu: Sisi herhangi bir grubu tehdit etmedi

img
Mısır ordusu: Sisi herhangi bir grubu tehdit etmedi YDH

Mısır ordusu Sözcüsü, cuma günü yapılacak gösterinin 30 Haziran devriminin devamı olduğunu belirtti.




YDH-Mısriye televizyonunun haberine göre Mısır Ordusu Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi’nin çağrısıyla cuma günü yapılacak olan gösterinin meşruiyetini halktan alan 30 Haziran devriminin bir devamı olduğunu söyledi.

Mısır halkının bazılarının farklı yollar göstermeye çalışmasına rağmen hep barışçı değişim ve demokrasiden yana durduğunu belirten Mısır ordu sözcüsü, “General Sisi’nin çağrısı herhangi bir siyasi gruba yönelik bir tehdit değildir; aksine ulusal güvenliği tehdit eden şiddete ve teröre karşı bir ulusal davettir. Şiddet ve terörü destekleyenler ordu ve polisin halk tarafından desteklendiğini bilmelidirler” dedi.

General Sisi’nin gösteri çağrısının yeni cumhurbaşkanının geçiş süresinde ulusal uzlaşma ve adalet çabalarının bir devamı olduğunu belirten Albay Ahmed Muhammed Ali, “barışçı çerçevede ifade özgürlüğü her Mısır vatandaşının hakkıdır; silahlı kuvvetler de bunu savunmaktadır. Ordu, İçişleri Bakanlığıyla koordineli olarak ulusal görevini yapacak ve tüm ülkede göstericilerin can güvenliğini sağlayacaktır” dedi.