Özgürlük ve Adalet Partisi: Mursi dönene kadar meydanlardayız

img
Özgürlük ve Adalet Partisi: Mursi dönene kadar meydanlardayız YDH

Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütünün siyasi kanadı olan Özgürlük ve Adalet Partisi Sözcüsü Muhammed Zeydan, ulusal uzlaşmanın tek yolunun Mursi’nin göreve geri dönmesi olduğunu söyledi.




YDH-El Alem televizyonuna demeç veren Özgürlük ve Adalet Partisi Sözcüsü Muhammed Zeydan, anayasaya ve daha önceki seçim sonuçlarına saygılı olunarak demokrasiye bağlı kalınması gerektiğini söyledi.

Muhammed Zeydan, “Mısır halkı özgür bir şekilde seçimlere gitti ve hem parlamentolar hem de cumhurbaşkanlığı için oyunu kullandı. Halkın oyu göz ardı edilip siyasi kararlar alabilmek için halkı sokaklara dökmek kabul edilebilir mi?” dedi. 

Ülkedeki mevcut surumu kırılgan olarak niteleyen Zeydan, “sanıyorum artık bir sonraki seçimde askerler meydanları adaylar arasında bölüştürecekler, helikopterler meydanların görüntülerini çekecek hangi meydanda daha fazla kalabalık varsa hükümeti kurma görevini o adaya verecekler” dedi.

Muhammed Mursi’nin artık yeniden cumhurbaşkanlığına getirilmesinin mümkün olmadığına ilişkin değerlendirmeleri reddeden Muhammed Zeydan, Mursi görevine dönünceye kadar gösterileri sürdüreceklerini söyledi.