STK’lardan Mısır hükümetine istifa çağrısı

img
STK’lardan Mısır hükümetine istifa çağrısı YDH

Mısır’daki 9 sivil toplum kuruluşu, Kahire’de cumartesi günü yaşanan kanlı olaylardan dolayı hükümetin istifasını istedi.




YDH- Fransız haber ajansının bildirdiğine göre 9 sivil toplum kuruluşu, cumartesi Kahire’de yaşanan ve 72 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan dolayı Hazım Biblavi hükümetinin istifasını istedi, Müslüman Kardeşlere de şiddete son verme çağrısı yaptı.

Cumartesi günü yaşanan şiddet olaylarında güvenlik güçlerinin sorumlu olmadığını öne süren Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’i de eleştiren sivil toplum kuruluşları, katliamdan Muhammed İbrahim’in emri altındaki görevlilerin sorumlu olduğunu belirterek İbrahim’in görevden alınması ve yargılanması gerektiğini açıkladı.

Sivil toplum kuruluşlarının yayımladığı bildiride siyasi gösterilere yapılan gereksiz müdahalelerin durumun vahametini daha da arttırdığı ve Mısır toplumunu şiddete sevk ettiği ifade edildi.

Arap İnsan Hakları Enformasyon Şebekesi ve Mısır Bireysel Haklar Örgütü gibi tanınmış STK’ların da imzaladığı bildiride Müslüman Kardeşler örgütü de şiddeti tırmandırmakla suçlandı.



Makaleler

Güncel