Ashton herhangi bir plan sunmadı

img
Ashton herhangi bir plan sunmadı YDH

Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütünün siyasi kanadı olan Özgürlük ve Adalet Partisi AB Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton’ın herhangi bir çözüm planı sunmadığını açıkladı.




YDH-Özgürlük ve Adalet Partisi Sözcüsü Hamza Zueybi, el-Kuds televizyonuna verdiği demecinde AB Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yaptığı görüşmeyle ilgili bir bilgilerinin bulunmadığını söyledi.

Mursi yanlısı Meşruiyeti Destekleme Ulusal Koalisyonu’nun AB Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton’la sunduğu plan üzerine görüştüğüne dair haberleri de değerlendiren Hamza Zeueybi, “Ashton herhangi bir plan sunmadı. O, yaşanan son katliam sebebiyle Mısır’a geldi. Mısır’daki taraflarla barışçı sürece geçiş çabaları çerçevesinde görüştü. Meşruiyeti Destekleme Ulusal Koalisyonu, Ashton’la görüşmesinde Musri’nin iktidara geri dönmesi konusundaki ısrarını sürdürdü; ancak Ashton diğer diğer kesimin tarafını tutuyor” dedi.

Özgürlük ve Adalet Partisi Sözcüsü, Catherine Ashton’un sürecin devam etmesini Müslüman Kardeşlerin de buna katılmasını önerdiğini; ancak Meşruiyeti Destekleme Ulusal Koalisyonu’nun Ashton’a “meşruiyete dönülmeden ve Mursi serbest bırakılmadan bu olmayacak, karşı tarafın iyi niyetli olduğunu anlaşılması için Mursi’nin serbest bırakılması gerekir” cevabını verdiğini açıkladı.