Nusra Cephesi’nden Lazkiye'de katliam

img
Nusra Cephesi’nden Lazkiye'de katliam YDH

Nusra Cephesi adlı el-Kaide bağlantılı örgütün, Lazkiye kırsalındaki köylerde 30 Alevi’yi öldürdüğü bildirildi.




YDH- Reuters haber ajansı, Nusra Cephesi militanlarının Lazkiye’de 30 Alevi’yi öldürdüğünü bildirirken, el-Alem televizyonu ise Suriye Ordusunun, Lazkiye'nin kuzey kırsallarına doğru ilerlediği noktalardan sızan ve saldıran silahlı gruplarla çatıştığını duyurdu.

Haberde silahlı grupların Beyt Şkuhi, Barudi, Bulut ve Antab beldelerine; Salma'da uzun süredir kuşatma altında olan militanlara yardım ve Türkiye sınırına doğru bir geçiş yolu kazanmak için saldırıda bulunduğu belirtildi.

El Alem Muhabiri Hüseyin Murtada, haberinde “Dağlı ve çalılı arazi şartlarından dolayı operasyonların başarıya ulaşabilmesi için askeri taktikler gerekiyor. Suriye Ordusunun askeri taktiklerle Anpat, Barudi ve diğer noktalara gerçekleştirdiği operasyonlardan sonra Nusra örgütü stratejik bir kaç köyden geri çekilmek durumunda kaldı. 

Saldırının ilk saatlerinde sivillerden kayıplar verildi. Bölgenin Alevi Şeyhlerinden Bedreddin Gazal silahlı gruplar tarafından kaçırıldı ve muhaliflerin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda, Alevi Şeyhine işkence edildiği açıkça görüldü. Ardından çatışmaların her türlü silahın kullanıldığı şiddetli bir hale dönüşmesi ile silahlı gruplara ağır kayıplar verdirildi. Dikkat çekici bir diğer nokta ise silahlıların çoğunluğunun yabancı uyruklu olması idi” ifadelerine yer verdi.

Muhaliflere ait el-Wisal televizyonu ise konuyla ilgili haberinde Ahraru’ş- Şam, Ensaru’ş- Şam, Nusra Cephesi ve Özgür Suriye Ordusu Askeri Konseyi’ne bağlı Cebel Ekrad militanları “Müminlerin Annesi” adlı ortak bir saldırı düzenlediğini ve saldırıda hiç bir birliğin veya silahlı gurubun bayrağının taşınmamasını kararlaştırdığını bildirdi.