Mısır: Çözüm girişimindeki başarısızlıktan İhvan sorumlu

img
Mısır: Çözüm girişimindeki başarısızlıktan İhvan sorumlu YDH

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Batılı ülkelerin yaşanan sorunun çözümü konusunda başlattığı girişimin başarısız olduğunu açıkladı.




YDH-Mısır’da yayımlanan el-Yovmu’s Sabi gazetesinin haberine göre, cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada arabuluculuk girişimlerinin başarısız olduğu belirtildi ve bundan Müslüman Kardeşler sorumlu tutuldu.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD, AB temsilcileri ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan oluşan Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarına Mısır yönetimi ve Müslüman Kardeşler liderleriyle görüşerek arabuluculuk yapmaları yönünde izin verildiği belirtildi ve bununla ülkede kanın durdurulmasının ve Müslüman Kardeşlerin sokak eylemlerine son vermesinin hedeflendiğini açıkladı.

Batılı ülkelerle iki Arap Ülkesinin yaklaşık 10 gündür sürdürdükleri çözüm girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Mısır Cumhurbaşkanlığı çözüm girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından ve doğacak tehlikeli sonuçlardan Müslüman Kardeşlerin sorumlu olacağını ifade etti.