Muslim: İran, Kürtlerin el-Kaide’ye karşı birleşmesini istedi

img
Muslim: İran, Kürtlerin el-Kaide’ye karşı birleşmesini istedi YDH

PYD Lideri Salih Muslim, İran ziyaretinin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.




YDH-Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesine demeç veren PYD Lideri Salih Muslim, Tahran’da, İranlı yetkililerle Suriyeli Kürtlerin durumu hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

İranlı yetkililerle yaptığı görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirten Salih Muslim, “Onlara Nusra ve diğer aşırı grupların Kürt köylerine yaptığı saldırıları anlattım. İranlı yetkililer de başta el-Parti ile bizim partimiz olmak üzere tüm Kürt grupların birlikte hareket etmemiz gerektiğini söyledi” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen el-Parti ile (KDP) ilişkilerine de değinen Salih Muslim, “Ben İran’ı terk etmeden önce yaklaşık bir saat el-Parti Lideri Dr. Abdulhakim Beşşar ile görüştüm. El-Parti ile aramızdaki tüm sorunların çözülebilecek nitelikte olduğuna inanıyorum. Sürekli diyalog içerisinde olarak sorunlarımızı çözebiliriz” dedi.

El-Parti Lideri Abdulhakim Beşşar ile PYD Lideri Salih Muslim, eş zamanlı olarak İran’a gitmişlerdi.

Suriyeli iki Kürt liderin eş zamanlı olarak İran’a gitmesi, İran’ın aralarında görüş ayrılıkları bulunan Kürt grupları uzlaştırma çabası olarak değerlendirildi.