Mısır yönetimi: Artık savaş halindeyiz

img
Mısır yönetimi: Artık savaş halindeyiz YDH

Mısır Cumhurbaşkanı danışmanı Mustafa Hicazi, Müslüman Kardeşler’i kastederek, Mısırlıların ortak düşmana karşı birleştiğini savundu.




YDH- Mısır devlet televizyonun haberine göre Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un Danışmanı Mustafa Hicazi, Mısır halkının “şiddet yaratıp, terörü destekleyen ortak düşmana” karşı birleştiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Hicazi, bugün düzenlediği basın toplantısında “tüm kanıtlar göstermektedir ki bugün Mısır’da yaşananlar bir siyasi anlaşmazlık değil, büyük bir şiddet ve terör dalgasıdır” dedi.

Ülkedeki şiddeti, Müslüman Kardeşlerin başlattığını öne süren Hicazi, “Biz, artık hergün daha da büyüyen aşırı grupların başlattığı bir savaş halindeyiz” diye konuştu.

Mısır yönetiminin ortaya koyduğu yol haritasına bağlı kalacakları konusunda halka söz verdiklerini belirten Mustafa Hicazi, “Hiçbir şey bizi demokratik bir ülke kurma hedefinden vazgeçiremeyecek, bu sürece tüm siyasi grupların ve partilerin katılmasını olumlu karşılarız” dedi.

Mustafa Hicazi ayrıca aşırılıklarla ve şiddetle insan hakları çerçevesinde yasal yollarla mücadele etmekte kararlı olduklarını söyledi.