Son Dakika
İnşa

Katar: İhvan’ı değil, Mısır’ı destekliyoruz

18 Ağustos 2013 Bu sayfayı yazdır

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed Atıiye Müslüman Kardeşlere değil, Mısır’a yardım ettiklerini açıkladı.

Katar: İhvan’ı değil, Mısır’ı destekliyoruz
Katar: İhvan’ı değil, Mısır’ı destekliyoruz YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Fransız haber ajansının haberine göre Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’la ortak bir basın toplantısı düzenleyen katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Atiye, Katar’ın Mısır’a yardımları konusunda yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi.

Katar’ın Mısır’da sadece belli bir partiye veya siyasi görüşten olan kişilere değil, tüm Mısır halkına yardım ettiğini belirten Atiye, “Mısır’a yardımlarımız devrimden hemen sonra başladı ve bugün de devam ediyor. Biz şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye yardım etmedik” dedi.

Katar yönetimi, Çarşamba günü Mısır yönetiminin göstericilere uyguladığı şiddeti kınamıştı.

Haber içi

Mısır’daki sorunun çözümü için görüşmeler başlatılması gerektiğini belirten Atiye, mevcut durumun Mısır’ın yararına olmadığını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius da Mısır’daki olayları takip eden herkesin şiddetin derhal durması ve görüşmelerin başlaması gerektiğine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Hollande’ın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal’la bu gece yapacağı görüşmeye katılacağını belirten Fabius, Mısır’daki soruna hep birlikte bir çözüm bulmak istediklerini söyledi.

İlgili Haberler