Suriye’den BM heyetine Guta’da araştırma izni

img
Suriye’den BM heyetine Guta’da araştırma izni YDH

Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanımı konusunda araştırma yapmak için Şam’a gelen BM heyetine Doğu Guta’da araştırma izni verdiği bildirildi.




YDH-Breakingnews’in haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, kimyasal silah araştırması yapmak üzere Şam’a gelen BM heyetiyle ortak araştırma yapma konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Haberde Suriyeli bir dışişleri bakanlığı yetkilisinin BM’nin silahsızlandırmadan sorumlu yetkilisi Angela Kane ile 22 Ağustos’taki kimyasal saldırı ile ilgili olarak ortak araştırma yapılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Haberde ayrıca Prof. Ake Sellström başkanlığındaki BM uzmanlar heyetinin 22 Ağustos’ta kimyasal silah kullanıldığı belirtilen yerlerde yapacağı incelemelerle ilgili olarak tarih ve saat açısından koordinasyon sağlanacağı ifade edildi.

Öte yandan Suriye ordusunun muhaliflerin kimyasal silah kullandığı iddia edilen Zmelka bölgesini kontrol altına aldığı bildirildi.

Rusya ve ABD’nin Suriye’de kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığının açıklığa kavuşturulması konusunda anlaşmaya vardığı ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin geçtiğimiz Perşembe günü Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i telefonla arayarak BM heyetine araştırma izni vermesini istediği bildirilmişti.